Türkiye'de Piliç Eti Tüketimi

Türkiye'de Piliç Eti Tüketimi

"Türkiye'de en büyük et tüketimi payı piliç eti almaktadır. Hindi eti belirli bir düzeyin üzerine çıkamamıştır. Önümüzdeki yıllarda benzer durum oluşacaktır. Hedeflenen tüketim rakamlarına ulaşabilmek için tüketiciyi eğitici ve yönlendirici çalışmalara daha da ağırlık verilmelidir. "

Türkiye'de kanatlı eti tüketimi de üretim artışına bağlı olarak artmış , Tüketicinin güveni artmıştır. Bilpa Gıda Ankara Beypiliç Bayii'si olarak Tüm Türkiye'ye güven dolu tavuklar göndermekteyiz. Türkiye'nin güvenini kazandığımız için çok mutluyuz. Beypiliç ürünler helal olarak kesimi İslami şartlara uygun olarak kesilmekte olup hijyen ve lezzet olarak alanında büyük bir yeri vardır.

Türkiye'de en büyük et tüketimi payı piliç eti almaktadır. Hindi eti belirli bir düzeyin üzerine çıkamamıştır. Önümüzdeki yıllarda benzer durum oluşacaktır. Hedeflenen tüketim rakamlarına ulaşabilmek için tüketiciyi eğitici ve yönlendirici çalışmalara daha da ağırlık verilmelidir.

Türkiye'de Kişi Başına Piliç Eti Tüketimi

Türkiye'de kanatlı eti üretimi, nüfus ve ihracat rakamları dikkate alınarak hesaplanan kişi başına kanatlı eti tüketim rakamları aşağıdaki tablodaki gibidir.

YILLAR
PİLİÇ ETİ
HİNDİ ETİ
KÖY VE YUMURTA TAVUKLARI KANATLI ETİ
TOPLAM
2001
8,91
0,59
0,64
10,17
2002
9,31
0,36
0,91
10,61
2003
11,36
0,50
0,77
12,65
2004
13,73
0,67
0,86
15,29
2005
13,87
0,75
0,77
15,42
2006
13,36
0,65
0,58
14,62
2007
14,06
0,46
0,77
15,32
2008
15,56
0,47
0,73
16,80
2009
15,35
0,40
0,76
16,54
2010

18,09

0,40
0,72
19,23
2011
19,58
0,41
0,64
20,66

Başlıca Konu Başlıklarımız ;

Organik Tavukla Endüstri Tavukları Ürünleri Arasındaki Fark Nedir?

Piliç Etinden Neler Üretilir

Piliç etleri nasıl üretiliyor?

Türkiye'de Piliç Eti Tüketimi

Piliç Eti Sektöründeki Büyümenin Türkiye Açısından Önemi

Tavuk etinin Protein Kaynağı Çocukların Başlıca Besin Kaynağı

23 51
İnönü Mah. 1749. Cad. No:19 Yenimahalle/Ankara
+90 312 397 2005
© Bilpa. 2017 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram