"Türkiye'de en büyük et tüketimi payı piliç eti almaktadır. Hindi eti belirli bir düzeyin üzerine çıkamamıştır. Önümüzdeki yıllarda benzer durum oluşacaktır. Hedeflenen tüketim rakamlarına ulaşabilmek için tüketiciyi eğitici ve yönlendirici çalışmalara daha da ağırlık verilmelidir. "
Türkiye'de kanatlı eti tüketimi de üretim artışına bağlı olarak artmış , Tüketicinin güveni artmıştır. Bilpa Gıda Ankara Beypiliç Bayii'si olarak Tüm Türkiye'ye güven dolu tavuklar göndermekteyiz. Türkiye'nin güvenini kazandığımız için çok mutluyuz. Beypiliç ürünler helal olarak kesimi İslami şartlara uygun olarak kesilmekte olup hijyen ve lezzet olarak alanında büyük bir yeri vardır.
Türkiye'de en büyük et tüketimi payı piliç eti almaktadır. Hindi eti belirli bir düzeyin üzerine çıkamamıştır. Önümüzdeki yıllarda benzer durum oluşacaktır. Hedeflenen tüketim rakamlarına ulaşabilmek için tüketiciyi eğitici ve yönlendirici çalışmalara daha da ağırlık verilmelidir.
Türkiye'de Kişi Başına Piliç Eti Tüketimi
Türkiye'de kanatlı eti üretimi, nüfus ve ihracat rakamları dikkate alınarak hesaplanan kişi başına kanatlı eti tüketim rakamları aşağıdaki tablodaki gibidir.
YILLAR
|
PİLİÇ ETİ
|
HİNDİ ETİ
|
KÖY VE YUMURTA TAVUKLARI KANATLI ETİ
|
TOPLAM
|
2001
|
8,91
|
0,59
|
0,64
|
10,17
|
2002
|
9,31
|
0,36
|
0,91
|
10,61
|
2003
|
11,36
|
0,50
|
0,77
|
12,65
|
2004
|
13,73
|
0,67
|
0,86
|
15,29
|
2005
|
13,87
|
0,75
|
0,77
|
15,42
|
2006
|
13,36
|
0,65
|
0,58
|
14,62
|
2007
|
14,06
|
0,46
|
0,77
|
15,32
|
2008
|
15,56
|
0,47
|
0,73
|
16,80
|
2009
|
15,35
|
0,40
|
0,76
|
16,54
|
2010
|
18,09
|
0,40
|
0,72
|
19,23
|
2011
|
19,58
|
0,41
|
0,64
|
20,66
|
Başlıca Konu Başlıklarımız ;
- Organik Tavukla Endüstri Tavukları Ürünleri Arasındaki Fark Nedir?
- Piliç Etinden Neler Üretilir
- Piliç etleri nasıl üretiliyor?
- Türkiye'de Piliç Eti Tüketimi
- Piliç Eti Sektöründeki Büyümenin Türkiye Açısından Önemi
- Tavuk etinin Protein Kaynağı Çocukların Başlıca Besin Kaynağı