Piliç Eti Sektöründeki Büyümenin Türkiye Açısından Önemi

Piliç Eti Sektöründeki Büyümenin Türkiye Açısından Önemi

"Piliç eti için yapıldığında ; piliç eti üretiminin 1990 yılında 162.569 ton iken 2000 yılında 662.096 tonla 4,1 katına 2011 yılında 1.625.000 ton ile 10,0 katına ulaştığını görülür."

Ülkemiz nüfüsunun sağlıklı beslenebilmesi adına piliç eti tüketimininin daha da artması gerekmektedir. Çünkü piliç eti hem sağlıklı, hem de diğer protein kaynaklarına oranla ekonomiktir. Hayvansal protein açığının kapatılması içinde piliç eti üretiminin arttırılması önem taşımaktadır. Biz Beypiliç Ankara Bayii 'si olarak Bilpagıda olarak sizlere en kaliteli piliçleri getirmeyi ve sofralarınızda en önemli yeri almayı hedefliyoruz. Daha sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızı küçüklükten Bilpa Gıda'nın katkılarıyla Ankara Beypiliç Bayii 'si olarak beypiliç tavuklarını sizlere sevdirmek istiyoruz.

Piliç eti, halkımızın sağlıklı beslenmesine olan katkısı, ekonomik ve istikrarlı bir besin kaynağı olması , özellikle gelir seviyesi düşük dar gelirli nufüsun beslenmesindeki yeri dikkate alındığında bugün olduğu kadar yarın için de vazgeçilmez öneme sahip bir gıda olacaktır.

Piliç eti, artık mutfaklarda çok değişik yemek reçetelerine girmekte ve halkımız tarafından sevilerek tüketilmektedir. Potansiyel talep artışı karşısında üretimin hem fiyat açısından hem de talebi karşılar düzeyde arzın gerçekleştirilmesi açısından sürdürülebilir olması önem arz etmektedir. Sektörün büyümesi, sektörden geçimini sağlayan 2m ilyon kişinin daha da arttırılması demektir. Piliç eti üretimindeki artış, sözleşmeli yetiştirici sayısının artmasını sağlayacaktır.

Dünyada Piliç Eti Üretimi

Dünyada kanatlı eti üretimi sürekli olarak artış gösterilmektedir. 2000 yılında 68,2 milyon ton olan üretim, 2011 yılında %47 artışla 100,2 milyon tona ulaşmıştır.

Artan dünya nüfusunun hayvansal protein ihtiyacının karşılanması ve pek çok ülkede görülen yetersiz kanatlı eti tüketiminin yeterli hale gelebilmesi için bu artışın önümüzdeki yıllarda sürmesi kaçınılmazdır. Kanatlı eti üretiminin kısa sürede gerçekleştirilebilmesi ve çok daha ekonomik aolması da bu süreci hızlandırmaktadır. Dünya kanat eti üretiminin %42,7 'sini Amerika kıtası sağlamaktadır. Asya kıtası %36,4 ile ikinci sırada Avrupa kıtası ise %16,9 ile üçüncü sırada yer almaktadır. Türkiye piliç eti üretiminde dünyada 8. sıraya yerleşmiştir. EU-27 Ülke olmadığından sıralamada dikkate alınmamıştır. EU-27 olarak belirtilen ülkeler içerisinde Türkiye'den fazla üretim yapanülke ise bulunmamaktadır.

Toplam kanatlı eti üretimi 1990 yılında 216,759 ton iken 2000 yılında 752.382 tonla 3,5 katına , 2011 yılında 1,727.000 ton ile 8,0 katına ulaşmıştır.

Aynı değerlendirme piliç eti için yapıldığında ; piliç eti üretiminin 1990 yılında 162.569 ton iken 2000 yılında 662.096 tonla 4,1 katına 2011 yılında 1.625.000 ton ile 10,0 katına ulaştığını görülür.

 Başlıca Konu Başlıklarımız ;

Organik Tavukla Endüstri Tavukları Ürünleri Arasındaki Fark Nedir?

Piliç Etinden Neler Üretilir

Piliç etleri nasıl üretiliyor?

Türkiye'de Piliç Eti Tüketimi

Piliç Eti Sektöründeki Büyümenin Türkiye Açısından Önemi

Tavuk etinin Protein Kaynağı Çocukların Başlıca Besin Kaynağı

23 51
İnönü Mah. 1749. Cad. No:19 Yenimahalle/Ankara
+90 312 397 2005
© Bilpa. 2017 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram