Beypiliç Piliç Izgara Kanat

Beypiliç Piliç Izgara Kanat

Beslenme açısından faydaları saymakla bitmeyen beyaz eti yaz aylarında tüketirken, pişirme yöntemine dikkat edilmesi gerekiyor. Farklı vitaminlere sahip olan tavuğun parçalarının nasıl tüketileceği ve vitamin kaybını önlemek için yapılması gerekenler makalemizde paylaştık.

  Beypiliç Piliç Izgara Kanat ile mükemmel lezzeti ile usta bir elde yapılmış mangalın tadı 4 mevsim çıkar. Beypiliç mangallık ızgara kanat ürünlerini severek tüketeceksiniz. Özellikle Yazların vazgeçilmezi Beypiliç Kanat'ları kanadın tek parça halindeki üst ve orta kısımlarından oluşmaktadır.

- Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay bir gıdadır. Ekonomik oluşu sayesinde de bol miktarda tüketilebilecek önemli bir protein kaynağıdır. 

- Protein ve yağ içerikleri açısından önemli avantaja sahip olan tavuk eti; demir, fosfor ve B grubu vitaminlerinin de kaynağıdır. 

- Tavuk vücudumuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından da zengindir. Aynı zamanda içerisinde bulunan B3, B6, piridoksin, ve B5 vitaminleri deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla bilinir. İçerisinde az yağ bulunduran tavuk; diyet yaparken tercih edilen ilk protein kaynağıdır. 

 

 

Beypiliç Mangalda Piliç Izgara Kanat Tarifi (Soslu)

- 1 kilo tavuk kanadı

- 1 Yemek Kaşığı Salça

- 1 Yemek kaşığı Yağ

- Yarım Yemek kaşığı Yoğurt

- Az miktarda Tuz

- Yarım Çay bardağı Limon Suyu

- Az miktarda Karabiber

- Çay kaşığı Pul Biber

- 1 Diş Sarımsak

 

Mangalda Soslu Beypiliç Izgara Kanat  Yapılışı

Tarifin içerisinde yer alan tüm sos malzemeleri yuvarlak bir kapta birbiriyle iyice harmanlayabilirsiniz. (Salça, yağ, yoğurt, tuz, limon suyu, karabiber, pul biber ve 1 diş sarımsak rendelenmiş ) Bunun hemen arkasından, tavuk kanatları hazırlanmış olan sosun içerisine batırılır. Bir saat boyunca buzdolabında bekletilir. Sonrasında sosun içinden alınan tavuklar ızgaraya yerleştirilir, çevirmek suretiyle pişirilir.

 

Mangalda Beypiliç Kanatlarını Pişirmek İçin Gerekli Püf Noktalar

- Kömür iyice kor haline geldikten sonra tavuklar pişirilmeye başlanmalıdır. Et düşük ısıda yavaş yavaş pişirilmeli, etler ateşle yakından temas etmemelidir. 

- Mangalda etler orta kararda pişirilmelidir. Unutulmamalıdır ki, çiğ et zararlı olduğu gibi yanık veya çok pişmiş et de aynı oranda sağlık için son derece zararlıdır. 

- Etler ızgarada pişirilirken sık sık çevirilmelidir. Bu şekilde çevrildiği taktirde etler kendi sularını muhafaza edecek ve haliyle daha lezzetli olacaklar.

- Tavuk kanatlarının marine işlemi uzatılmalıdır. Çünkü sos ete iyice işleyecek ve lezzeti artacaktır. Ayrıca kanatlar ocak üstünde tütsülenerek var olan lezzeti artırılabilir.

- Izgara telleri her ızgara işlemi öncesi iyice temizlenmelidir. Aksi taktirde bir önceki ızgaranın telin üzerinde bıraktığı kalıntılar etinize rahatsız edici bir tat bırakacaktır.

- Izgarada et pişirilirken dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer husus da ete kesinlikle çatal batırılmamasıdır. Çünkü çatal batırılarak etin kendi suyunu kaybetmesine yol açılır. Kendi suyunu kaybeden et de böylece kuru kalır. 

23 51
Erciyes San. Sit. 9. Cad. No:91 Macunköy/ANKARA
+90 312 397 2005
© Bilpa. 2017 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram